Cursussen

Zomercursus schilderen op Domaine du Bonheur

Tijdens haar vakantie op Domaine du Bonheur in augustus 2017 werd kunstenares en docente Christine van der Cingel gegrepen door het landschap, het licht en de vele sfeervolle en schilderachtige plekken.

 

 

In samenwerking met Christine organiseren wij van zondag 24 juni t/m vrijdag 29 juni 2018 een cursus ‘schilderen en plein air’.

Programma

Het beoefenen van kunst en het kijken naar kunstwerken kan een leerzame wisselwerking zijn, daarom start de cursus met een lezing over de School van Barbizon en het Impressionisme. De relatie tussen kleur en licht is vooral goed te bestuderen ‘en plein air’. Het programma richt zich dan ook met name op buiten – naar waarneming – schilderen. Doordat de groep klein is, is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

De cursusdagen starten met een uitleg, waarna vanuit verschillende technieken het terrein wordt verkend. Tussen de sessies door, is er ruimte en tijd voor de lunch. Aan het einde van  iedere dag worden de werken besproken. Op woensdagmiddag is na het ochtendprogramma gelegenheid de mooie omgeving en de omliggende stadjes en dorpjes te ontdekken. De week wordt op vrijdag afgesloten met een kleine expositie van het eigen werk en gezamenlijk diner.

De cursus bestaat uit circa 25 lesuren en is geschikt voor beginners en gevorderden. Er wordt gewerkt met alkydverf, een snel drogende olieverf, zodat de gemaakte werken aan het eind van de week droog mee naar huis kunnen. Alle materialen (incl. veldezels) zijn op de locatie aanwezig. Eventueel zelf mee te nemen: schetsboek, dummy en aquarelverf.

 

Christine van der Cingel studeerde in 1992 af in de vrije schilderkunst aan Academie Minerva in Groningen. In de loop van de jaren ontwikkelde zij een persoonlijke stijl, met sfumato en een losse toets. Haar werk is figuratief maar niet hyperrealistisch. De onderwerpen – mensen, dieren en landschappen – liggen veelal dicht bij  haarzelf . Het veranderende licht is een onderwerp wat Christine boeit en ze tracht de sfeer van een plek te vangen in haar schilderijen.

Belangrijk daarbij is de combinatie van kleur en licht/toonwaarde direct op het doek te kunnen zetten, zoals de Impressionisten dat deden. Haar werk is o.a. te zien in galeries in Utrecht en Groningen en onlangs op de zomerexpo in Museum de Fundatie in Zwolle. Naast het schilderen geeft Christine colleges Kunstgeschiedenis aan de Vrije Academie en is als cursusleider, rondleider en museumdocent verbonden aan het Groninger Museum.

Tarieven

Schildercursus incl. alle materialen, koffie & thee en het diner op zondag- en vrijdagavond € 275,
Verblijf op basis van logies (7 nachten):

  • 2 persoonskamer met gedeelde badkamer € 245,-
  • 2 persoonskamer met eigen badkamer € 385,-
  • eigen gite/appartement € 490,-

De luxe gites/appartementen zijn ruim en compleet ingericht en voorzien van een eigen keuken.

Het is ook mogelijk ’s ochtends en/of ’s avonds te eten bij de table d’hôtes.

Prijzen zijn inclusief bedlinnen en handdoeken (de bedden zijn bij aankomst opgemaakt) en gebruik van alle faciliteiten op het domaine, waaronder het zilte zwembad.

De cursus gaat door onder voorbehoud van minimaal 8 inschrijvingen.
Er is maximaal plek voor 12 cursisten.

Informatie en reservering:
Ellen de Valk – Domaine du Bonheur
+(0)6 54 323 749
ecdevalk@gmail.com