La Coquille

La Coquille is ongeveer drie kilometer verwijderd van Domaine du Bonheur. Het dorp ligt op ca 4 km van de RN 21, tussen Limoges en Perigueux. La Coquille biedt een treinstation, busstation en een aansluiting op alle doorgaande wegen. In La Coquille kunt u uw dagelijkse boodschappen doen. Het dorp heeft meerdere bakkers, een slager en een supermarkt. Ook vindt u hier voldoende medische zorg en ook een klein postkantoor. U kunt er prima een terrasje zitten en de gezelligheid proeven van het Franse platteland.

Kortom: voor dagelijkse dingen kunt u terecht in La Coquille. Het is net iets te ver weg om het op regelmatige basis te voet te doen, maar gecombineerd met een wandeling kan dit best. Op de fiets is het natuurlijk geen probleem. Op iets grotere afstand vindt u voldoende grotere supermarkten.

La Coquille ligt op de route van de pelgrimswandeltocht Santiago de Compastela. De betekenis van de naam La Coquille is immers: de schelp. Die schelp vindt u ook weer terug in de beeltenissen rond de pelgrimstocht. De St  Jacobschelp is het embleem voor de bedevaart naar Santiago. Het zichtbaar dragen van de St Jacobschelp zou onderweg bescherming bieden tegen struikrovers en ander gevaar…