Kastelen

Nergens ter wereld is er waarschijnlijk  zo’n grote kasteeldichtheid als in de Dordogne. Hieronder een selectie van een aantal kastelen in de buurt van Domaine du Bonheur.

 

Château Hautefort

Op 40 minuten rijden vanaf La Coquille ligt één van de meest prestigieuze kastelen van het zuidwesten van Frankrijk, Château Hautefort.  Het kasteel kent een rijke turbulente geschiedenis en is door de eeuwen heen regelmatig gerestaureerd. Prachtige Franse- en Engelse tuinen omlijsten het kasteel en bieden spectaculaire uitzichten. Het kasteel is ook zonder rondleiding te bezichtigen.

Château Bordeilles

Op ca 10 kilometer van Brantôme ligt aan de oevers van de rivier de Dronne het pittoreske stadje Bourdeilles. Bovenop op de heuvel ligt het fraaie middeleeuwse kasteel van Bourdeilles.  Enkele rijkelijk versierde kamers en mooie schilderingen daterend uit de 15e tot de 19e eeuw zijn te bezichtigen. Ook dit kasteel biedt panoramische vergezichten.

Château de Jumilhac

Midden in het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin, vindt u Jumilhac le Grand – een klein dorp in het groen van de vallei van de Isle.  Jumilac heeft uit een voorname rol gespeeld in de geschiedenis en het kasteel maakte deel uit van een verdedigingslinie in de 12e eeuw. In de eeuwen daarna is het goed onderhouden. De laatste aanpassingen zijn gedaan in de 17e eeuw. Het dakenstelsel is bijzonder en geeft het kasteel de naam ”de zwarte Parel van de Perigord”.  De rivier de Isle heeft lange tijd veel goud geleverd en her en der kunt u in het water nog steeds op zoek naar goud. Het plaatsje heeft een museum over de geschiedenis van het goud. Ook bijzonder zijn de romaanse kerk en de Romeinse weg die eindigt bij de brug over de Isle en door de oude wijk Rouchilloux loopt.

Château de Montbrun

Bij Dournazac (kwartiertje rijden van Domaine du Bonheur) ligt het kasteel Montbrun. Het kasteel is gebouwd in 1179 en is één van de 4 overgebleven kastelen uit die tijd in Frankrijk. Een echt ridderkasteel. Bij het kasteel is een taverne met een restaurant.