Activiteiten

Kanovaren:

In het plaatsje Brantôme zijn verschillende kanoverhuurbedrijven en kunt u kiezen uit de diverse routes/afstanden.De mooie tocht voert grotendeels door de natuur, maar ook door het stadje zelf en heeft enkele (leuke) waterversnellingen.

Grotten van Villars

In 1953 zijn door een groep speleologen de grotten van Villars ontdekt. Een deel van dit immense grottenstelsel is inmiddels in kaart gebracht en kunt u bezoeken. Enorme druipstenen (stalagmieten en stalagmieten) van verschillende kleuren, maar ook prehistorische tekeningen zijn er te zien.

Recreatiemeertjes

Saint Saud

Vlak buiten het dorpje Saint Saud is een mooi door bos omgeven recreatiemeer met een strandje. Je kunt hier heerlijk zwemmen. Er zijn allerlei voorzieningen zoals picknickbanken, douches en toilet en een speeltuin aanwezig. Ideaal voor kleine kinderen. Bij het meertje is een restaurant met ruime parkeergelegenheid.

Bussière Galant

Bij het dorpje Bussiere Galant is een groot recreatiemeer/activiteitenpark. In het meertje met zandstrandje kan worden gezwommen, er zijn picknickbanken, een speeltuin en er is een EHBO-post. Er is een avontuurlijk klimpark met verschillende parcours – door het bos en over het meer – voor diverse leeftijds- en moeilijkheidscategorieën. Verder is er nog een midgetgolfbaan en een velorail.

Karten:

Even buiten Chalus in Le Puy-Pageas is de kartbaan Des Renardieres. Op een buitencircuit kan worden geracet in snelle karts. Voor jongere kinderen is er een eigen race in speciale karts.